Paul Schenderling liggend

Webinar eerlijke economie met Matthias Olthaar

In het kader van Plastic Free February organiseert A Rocha op 10 februari een webinar over het probleem van afval en hoe dit verweven is met onze economie. De webinar wordt geleid door Matthias Olthaar van de stichting Genoeg om te leven. Hij zal aan de hand van wetenschappelijke inzichten en teksten uit Jesaja laten zien wat de kern is van het economisch probleem en hoe we stappen kunnen zetten om daaruit te komen.

Matthias Olthaar: “Plasticvervuiling staat symbool voor zoveel dingen die momenteel misgaan in onze wereld. Tijdens de webinar gaan we naar de kern van de problematiek. We stellen met elkaar de vraag waarom er zoveel afval is in deze wereld en wat dat betekent voor onze levens. We kijken naar de wetenschap en gaan de economische ui pellen. Vervolgens trekken we de parallel met teksten uit Jesaja. Zo komen we tot verrassende inzichten. We leren hoe het ook anders kan en welke zegen daarvan uitgaat.”

De webinar wordt gehouden via Zoom. Deelnemers aan Plastic Free February ontvangen hiervoor een link. Na het verhaal van Matthias zal er gelegenheid zijn vragen te stellen en met Matthias in gesprek te gaan.

Webinar eerlijke economie – 10 Februari 2022 – Tijd: 20:00 – 21.15 uur

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *